Acantha

Acantha is in de eerste plaats opgericht als grap, zoals je kunt lezen in de ontstaansgeschiedenis.

Oorspronkelijk was het vooral de bedoeling om gewoon studenten, die toevallig ook nog eens holebi waren, samen te brengen en plezier te maken. Dat is het altijd gebleven, al is er ook een dieper besef gegroeid.

Toen we vrienden en kennissen polsten of ze dit wel zagen zitten, ontstond het besef dat er eigenlijk meer aan de hand was. Sommigen wilden wel een studentenclub, maar hadden schrik daar bekeken te worden als “dienen homo of lesbienne” ofwel dachten ze dat studentenclubs enkel en alleen er waren voor “zwijnen” (lees: hetero’s die niet weten wanneer ze moeten stoppen met drinken).

Als gevolg hiervan meenden we iets extra’s na te kunnen en moeten streven.

Enerzijds dat holebi’s niet hoeven onder te doen voor hetero’s op het vlak van studentenleven, anderzijds dat er ook voor holebi’s een plaats moet zijn in het studentenclubleven.

Misschien even verduidelijken met een voorbeeld. Zo vroeg de praeses van een andere club waarom een club als Acantha nodig was. Als antwoord vroegen we hem waarom zijn club er moest zijn en hij kon mij geen antwoord geven. Geen enkele studentenclub is noodzakelijk, alleen kan de nood aan een bepaalde club wel bestaan. Dat hangt af van de mensen die er lid van willen worden.

En voor holebi’s probeert Acantha net daar de leegte te vullen.

Ons unieke doel is om mensen met een bepaalde seksuele voorkeur de kans te geven om plezier te beleven met gelijkgezinden of andersgezinden die dit accepteren, ongeacht religie of kleur. Wij proberen een warmte-gevoel te creëren in een studentenclub. Meer dan een gewone studentenclub zijn wij bezig met onze leden; hun gevoelens en wensen. Daarom ook hopen wij dat onze leden in hun tijd in de club, en erna, openbloeien en zichzelf leren kennen en dit alles in een omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn zonder boe of ba.

Acantha: Come as you are and have a great time.

Where?

Acantha
Overpoortstraat 96
9000  Ghent

Acantha
Overpoortstraat 96
9000  Ghent

Contact Acantha